Reuma

De voeten van mensen met reuma zijn extra kwetsbaar en vaak extra gevoelig door ontstekingen, standveranderingen en slijtage in de gewrichten. Daarom is een speciale behandeling noodzakelijk is.

Medische aspecten

Het ontstaan van eelt en likdoorns aan reumatische voeten is het gevolg van een aantal factoren. Het vetkussen onder de bal van de voet wordt dunner, een afwijkende stand van de voet en / of tenen, maar ook slecht passende schoenen kunnen een rol spelen.

Gespecialiseerde pedicures

De reumatische voet is erg gevoelig en pijnlijk. Het verwijderen van eelt en likdoorns en het behandelen van de nagels moet dan ook met de grootste zorg en vakkundigheid gebeuren. Sommige pedicures hebben een speciale bijscholing gevolgd en beschikken over de aantekening Reumatische voet. De pedicure kan ook advies geven over huidverzorgingsmiddelen en een juiste schoenkeuze.

Vergoeding

Als reumapatient kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding van de behandelingskosten. Meestal werken pedicures met de aantekening Reumatische Voet samen met een zorgverzekeraar waardoor u als patient recht heeft op een tegemoetkoming in de behandelingskosten. Informeer van tevoren bij uw zorgverzekeraar en bij de pedicure van uw keuze of dit het geval is.

provoet-logo

Adresgegevens

Debby Rozema
Regulus 13
2221 MS Katwijk


M: 06 227 300 21
E: info@pedicurekatwijk.nl

Openingstijden

Maandag 09:00 - 13:00 uur
Dinsdag 09:00 - 13:00 uur
Woensdag 09:00 - 13:00 uur
Donderdag 09:00 - 13:00 uur
Vrijdag 09:00 - 13:00 uur

Afspraak maken