Diabetes

De voeten van diabetespatiënten - mensen met suikerziekte - kunnen extra kwetsbaar zijn, waardoor een speciale behandeling noodzakelijk is.

Medische aspecten

Diabetespatiënten hebben vaak last van warme en vochtige of zweterige voeten en daardoor een verhoogde kans op schimmelinfecties. U hebt zelfs tweenhalf keer zoveel kans een schimmelinfectie op te lopen als iemand zonder diabetes.

Warme voeten worden vaak veroorzaakt door problemen in de bloedcirculatie als gevolg van aantasting van bloedvaatjes door de hoge suikerspiegel. Hierdoor krijgen de weefsels minder voeding en zuurstof.
Tevens worden afvalstoffen minder effectief afgevoerd, met als gevolg dat wondjes aan de voeten slecht genezen. Een andere complicatie is dat de zenuwen minder goed gaan functioneren door hoge bloedglucosewaarden.

Het gevoel in de voeten kan daardoor verminderen of zelfs verdwijnen. Dat is extra lastig, omdat u niet wordt gewaarschuwd als er iets mis is met uw voeten. Met andere woorden: de voeten van diabetici moeten heel goed verzorgd worden.

Vergoeding

Als u als diabetespatiënt naar een pedicure gaat met de aantekening Diabetische Voet dan kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding van de behandelingskosten. Informeer van tevoren bij uw zorgverzekeraar en bij de pedicure van uw keuze of dit het geval is.

provoet-logo

Adresgegevens

Debby Rozema
Regulus 13
2221 MS Katwijk


M: 06 227 300 21
E: info@pedicurekatwijk.nl

Openingstijden

Maandag 09:00 - 13:00 uur
Dinsdag 09:00 - 13:00 uur
Woensdag 09:00 - 13:00 uur
Donderdag 09:00 - 13:00 uur
Vrijdag 09:00 - 13:00 uur

Afspraak maken